dinsdag 4 juni 2013

Build A Card-Kit Juni Bonuskaart plus Tip

Hallo en goedemorgen! Ik neem aan dat iedereen inmiddels de Build A Card-Kit van Juni in huis heeft en er al lekker mee aan de gang is gegaan ;)? Vandaag een extra bonus kaartje gemaakt met materiaal uit de Build A Card-Kit van Juni met erbij een doe-het-zelf  uitleg, enjoy!
Benodigdheden:
- 1  vel Bazzill Card Shoppe Marshmallow 
- 1/4 vel Bazzill Card Shoppe Candy Hearts
- Basic Grey "Hipster", 3 verschillende printjes
- Embossingfolder

Ik heb hier toegevoegd of gebruik gemaakt van:
-MFT Fishtail Flags STAX
-MFT LJD Pretty Posies (tekst)
-MFT Beautiful Bows
-MFT Circle STAX
-Hero Arts Inkt Wet Cement
-Foamblokjes
-Big Shot
-Snijmachine

Werkwijze:
Snijd het vel BCS Marshmallow in de lengte door de helft. Ril en vouw één helft tot de basiskaart. Snij het vel wat je over hebt door het midden. Neem één stuk hiervan en snijd op formaat 8,5 cm x 12,7 cm. Embos met behulp van de embossingfolder. Neem het overgebleven stuk en stans hier met behulp van MFT Circle Stax twee rondjes uit op verschillend formaat. (Geen STAX in huis? Gebruik dan je cirkelsnijder) Stempel met Hero Arts Wet Cement de gewenste tekst op het kleinste rondje. Plak dit met foamblokjes op het grotere rondje. Snijd met de Fishtail Flags STAX Die-namics drie verschillende Fishtails uit het designpapier. Plak het vel BSC Candy Hearts op de basis kaart. Plak nu met foambolkjes het geemboste vel aan de linkerkant van de kaart. Plak hierop de drie fishtails en daarop de rondjes. Stans als laarste een mooie strik uit met de MFT Beautiful Bows Die-namics. (heb je die niet, maak dan een strikje met bijv. lint)

Tip! Hoe maak ik zelf een Fishtail?
Leg de te gebruiken materialen klaar. In dit geval: één stuk designpapier uit de BG Hipster paperpad, een geodriehoek, potlood, snijmesje
 Snijd uit een vel designpapier een strook papier die past bij de lay out van je kaart
Leg nu de geodriehoek aan het uiteinde van de strook papier (op de achterkant) en wel zo dat de hoekjes van je papier bedekt zijnen je een driehoekje ziet ontstaan. Eventjes schuiven totdat hij goed ligt.
Trek dan met potlood een lijn langs de geodriehoek
Snijd uit met behulp van een snijmesje en lineaal, klaar.
Heel veel plezier met de uitwerking van je kaart(en)!
Inge

2 opmerkingen:

  1. Ben superblij met mijn kit, wat hebben jullie die goed samengesteld met echt hele leuke spullen! En wat heb je veel werk gehad aan de kaarten en beschrijvingen, geweldig!!
    Groetjes Mariken xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de kit ook super! Ik moet alleen wennen aan het wel erg dikke karton en de kleuren matchen ook net niet helemaal. Maar misschien ben ik te pietluttig :-). Ik heb er al 7 kaartjes meegemaakt, sommige hetzelfde, sommige net iets anders en ook twee zelf bedacht. Het papier is nog lang niet op, echt leuk.

    Groetjes, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen