donderdag 22 augustus 2013

Onderlinge Uitdaging, Vellum

Goedemorgen,
Vandaag een onderlinge uitdaging. Cornelie heeft ons uitgedaagd om een kaart te maken met Vellum. Vellum is mooi doorzichtig papier waarmee je allerlei leuke effecten kunt bereiken.Hieronder kun je onze uitwerkingen zien:

Vellum kaart Inge
-Voorkant kaart-
Mijn kaart is gemaakt met als basis Bazzill Card Shoppe Cardstock. Ik heb de LLD Insert It 3 x 4 Notebookpaper uit vellum gestanst en bestempeld met Versamark en LLD Journal It For the Record. Wat wit embossingpoeder erover heen gesprenkeld en daarna verhit met de heatgun. (let op; heet! Dus vasthouden met bijvoorbeeld een pincet) De fisthails zijn uitgestanst met de Fisthail Flags STAX Die-namics en ik heb de Heirloom Label Die-namics gebruikt om de tekst van LJD Grand Greetings op te stempelen. De vlinder heb ik gemaakt met LJD Blissful Butterflies
-Binnenkant Kaart-
Voor de binnenkant van de kaart heb ik wederom een basis gemat met Bazzill Card Shoppe Cardstock. Label uitgesneden met de Traditional Tags STAX Die-namics. De tekst is op Vellum gestempeld met Versamark weer besprenkeld met wit embossingpoeder en verhit met de heatgun.
Vellum Kaart Cornelie
Basis CardShoppe Candy Bar. Vellum door een embossingfolder gehaald. Ook dát geeft een gaaf effect!
Kader gemaakt van CardShoppe Robins Egg.
Klok gestanst, en de stempel is van MFT Timeless. De wijzers zijn van MFT die-namics Time Pieces.
Versierd met bloemetjes, swirls, sequins en enamel dots.

Vellum kaart Sandra
Basiskaart Bazzill Card Shoppe Cardstock en weer het superleuke Simple Stories papier gebruikt. Stempeltje Paper Smooches "Giddy Bugs" ingekleurd met de Prisma potloden. Voor het rondje heb ik vellum gebruikt en geëmbost....nog een paar enemal dots en klaar!
Vellum waxinelichtje Miranda
Vellum is ook heel leuk materiaal om te gebruiken voor een waxinelichtje. Vond nog vierkante glazen waxinelichtjes in de kast en daar heb ik een "hoesje" omheen gemaakt. Ben begonnen met een basis van Card Shoppe Robin's Egg. Daarop designpapier uit de Build A Card-Kit van augustus. Aan twee kanten een vlinder uitgestanst met de Inspired By Butterflies Die-namics (heb hem momenteel niet in de (web)winkel). De vlinder gestempeld op vellum met Hero Arts Shadow Ink Mid-Tone Tide Pool, clear embossingpoeder erover en verhit met de heatgun. Paar sequins erop voor de bling en klaar is Clara! Supergezellig zo'n flikkerend (of is het nou flakkerend) waxientje achter de vlinders. 


Hier nog een detailfoto van één van de opgeplakte vlinders. Heb de vlinder eerst uitgestant uit Card Shoppe, daarna nog één uit papier uit de Build A Card-Kit en de laatste uit vellum. Weer bestempeld met Hero Arts Shadow Ink Mid-Tone Tide Pool, clear embossingpoeder erover en verhit met de heatgun.
Alvast een fijn weekend!

9 opmerkingen:

 1. Leuk Miran dat je ook weer wat hebt gemaakt!! Erg leuk om een waccientje te maken!! Goed idee, en mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer inspirerende voorbeelden, team!
  En Miranda, wat een leuke waxine lichtjes heb je gemaakt. Tja met vlinders, dat spreekt mij natuurlijk dubbel aan! Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie met vellum aan de slag zijn gegaan! Ben er een tijdje terug ook mee bezig geweest, en je kunt er ècht van alles mee. Thanx voor de leuke voorbeelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Prachtige kaartjes allemaal. Super mooi.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige voorbeelden en leuk dat jullie Vellum uit de oude doos hebben gehaald!
  Liefs, San

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi gemaakt allemaal, ik heb laatst ook weer eens vellum uit de kast gehaald, maar ik heb de kaart weg gegooid, deze kaarten geven me toch weer inspiratie om het og eens te proberen. Erg mooi! Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kaarten met al die verschillende
  materialen ☺

  Liefss Erica ☼

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige serie
  En wat mooi, ga ook eens wat meer met velum doen
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen