donderdag 12 maart 2015

Kaartjes met het Envelope Punch Board


Vorige week woensdag hadden we een heel gezellige avond in de winkel. Acht dames schoven aan voor de workshop Kaarten maken met het Envelope Punchboard. Want dat we er boekjes, doosjes en natuurlijk envelopjes mee kunnen maken, dat weten we inmiddels. Maar kaartjes zijn natuurlijk ook erg leuk!

We zijn eerst aan de slag gegaan met de basis van de drie kaarten. Zo kon iedereen vragen stellen en kijken of het lukte. Het is soms echt passen en meten, dat ondervonden de deelnemers al snel. Even opnieuw dan maar. Oefening baart kunst. 

Kurk staat heel leuk bij deze lijn van Gossamer Blue!

De eerste kaart was passen en meten geblazen en goed opletten. De zijkanten passen dan namelijk precies in elkaar. Uiteindelijk is het bij iedereen goed gelukt, maar je moet geen mm te groot of te klein snijden en scoren.

Ook nog een envelopje aan de voorkant!

De tweede kaart is een soort file folder, met tabjes aan de zijkant. Je kunt ze ook maken om je stansen/stempels/papier te sorteren, of om je kaartenvoorraad te ordenen.


De vorm op deze derde kaart lijkt wel een nestabillity die, maar het is gewoon met het punchboard gemaakt. Zo leuk als er door foutjes iets mooist ontstaat! Dat was bij dit figuur ook het geval. Omdat het figuur vierkant is, doet ie het ook heel goed op doosjes. In een mum van tijd heb je een leuke basis.

Natuurlijk gingen we aan de slag met de EveryDEE stamps en daarbij gebruikten we de mooie scraplijn van Gossamer Blue, Gramercy Road. Door de verschillende kleuren en patronen het hele jaar door goed te gebruiken. Ik krijg er geen genoeg van! In de webwinkel vind je ook nog allerlei leuke bijpassende embellishments bij deze lijn.11 opmerkingen:

 1. Leuke kaarten! De laatste is door de aparte vormen en mooie papiertjes mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kaarten! De laatste is door de aparte vormen en mooie papiertjes mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kaarten! Vind die met de tabs wel apart, weer eens iets anders!
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke kaarten !
  De tweede is erge leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het was inderdaad een super leuke workshop, en ja, goed opletten, maar dan heb je ook wat, mijn kaarten waren bijna af....1 heeft er al een bestemming gevonden, op deze manier kun je je punchboard vaker gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke kaartjes. Moet toch mijn punch board eens wat beter gaan benutten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof! Het EPB is zo'n heerlijk veelzijdig apparaat, leuk dat je dat zo laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt haast toveren met het EPB, Nadine. Wat een leuke modellen zijn het weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke kaartjes Nadine! Het kurk is idd een mooi detail erbij. Ik heb met mijn punchboard alleen nog maar enveloppen gemaakt, zonde als ik dit zo zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal leuk weer allemaal. Vooral je "ongelukjes" kaart heeft een super mooi resultaat. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen