woensdag 6 december 2017

Miranda goes Mixed Media (deel 1)

Hoi,

Een poosje geleden hadden Cornelie en ik een knutseldagje gepland met Marit. Marit is al langere tijd bezig met Mixed Media en de GelliPlate en zou ons een beetje wegwijs maken. Het was een supergezellige dag en sindsdien ben ik verkocht! 

Wat is het gaaf om lekker te kliederen met de GelliPlate, acrylverf, stencils en stempels. Ik heb al een aardige stapel afdrukken gemaakt en probeer van alles uit. Zo'n stapel is leuk, maar dan moet je er natuurlijk ook nog wat mee maken. En zo maak ik voor het eerst in jaren aan de lopende band Kerstkaarten. Sta versteld van mezelf, ik zit in een soort flow en pak elk vrij minuutje om er eens even lekker voor te gaan zitten. Zo heerlijk!


Dit is de eerste. Voor de achtergrond heb ik eerst acrylverf op de GelliPlate aangebracht en er daarna een stukje jute opgelegd. Klein beetje aandrukken, jute eraf halen en dan de afdruk maken. De tekst en de sneeuwsterren heb ik met Versamark gestempeld en met gouden embossing poeder afgewerkt. De kerstbal komt uit een pakje glanspapier met een werkje erin wat ik nog had liggen.


En dit is nummer 2. Hier heb ik een stuk uit een oude spijkerbroek geknipt en dit op de ingesmeerde GelliPlate gelegd. Daarna nog noppenfolie gebruikt. Het grappige van werken met de GelliPlate is dat je nooit precies weet hoe je afdruk eruit gaat zien. Ik vind dat dus leuk, maar voor Pietjes Precies is het waarschijnlijk even slikken hihi. Ik heb weer de sneeuwsterren achtergrond gestempeld. Met zilveren inkt, maar dat zag je niet, en dus heb ik er snel nog zilveren embossing poeder overheen gestrooid. De kerstboom en de tekst heb ik gewoon met zwart gestempeld. Paar blingetjes erop en klaar was nummer 2.Over nummer 3 ben ik iets minder tevreden. Ik vind hem eigenlijk een beetje kaal. Ik heb met gele acrylverf en een stencil sterretjes op de achtergrond gemaakt en er met een sterrenstempel nog een aantal bij gestempeld. Daarna nog een paar sterren uit glitterpapier gestanst en die op de kaart geplakt, en hier en daar een ster omtrokken met een blauwe stift. Natuurlijk weer blingetjes erop en een tekst van een door mijzelf ontworpen stempelset. Oh ja er piept hier en daar nog een stukje zilverdraad onder de cirkel vandaan, maar dat zie je niet zo goed op de foto.

Tot zover deel 1 van mijn Miranda goes Mixed Media avontuur. Binnenkort laat ik weer een paar kaarten zien.

Fijne dag!

Groetjes,
Miranda

8 opmerkingen:

 1. Ik vind ze allemaal leuk, mooi, gaaf, gewoon super, groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meid wat geweldig!!! Mijn complimenten, ze zijn prachtig!!
  Groetjes, Marga.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn geweldig, Miranda! Wat leuk dat je er zo’n plezier aan beleeft.
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat gaaf Miranda!! Ik heb afgelopen vrijdag voor het eerst ge-gelli-plate en ik moest als control-freak wel even een drempeltje over moet ik zeggen. Maar het is wel echt heel leuk om te doen! Deze ideetjes zijn ook super. Ik begrijp dat ik de jute zak van sinterklaas en de spijkerbroeken van mijn jongens nu in stukken moet knippen ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd ben ik zelf ook redelijk perfectionistisch ingesteld, maar als ik met de GelliPlate in de weer ben, boeit het me helemaal niet dat ik niet van tevoren weet wat er gaat gebeuren. Ik kijk tegenwoordig constant om te heen of ik nog iets zie om afdrukken mee te maken. Die zak van Sinterklaas heb je een jaar niet meer nodig, dus knippen maar haha. En ik heb nog wel een oude spijkerbroek voor je hoor ;-))

   Verwijderen
 5. Super Leuk, dit is echt jouw ding en onwijs mooi alledrie je kaarten. Helemaal leuk vind ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave kaarten! Ik ben benieuwd hoe het Miranda goed Mixed Media avontuur verder gaat...

  BeantwoordenVerwijderen