zondag 10 december 2017

Miranda goes Mixed Media (deel 2)

Hoi,

Daar ben ik weer, met deel 2 van mijn Mixed Media Kerstkaarten.

Ik ben gek op blauw. Op de een of andere manier pak ik die blauwe tubetjes er elke keer als ik met de GelliPlate afdrukken ga maken weer bij. Amsterdam heeft een aantal hele mooie blauwtinten in het assortiment, dus genoeg keus voor mij. Deze week dus een serie Kerstkaarten in het blauw.

Op dit label zie je weer duidelijk dat ik spijkerstof op de verf heb gedrukt. De hoek van het label heb ik geëmbosst met een stans van Sizzix, die ik eerst heb ingesmeerd met Versamark, waarna ik de afdruk heb afgewerkt met zilveren embossing poeder. Dit is een hele leuke techniek, die we pasgeleden tijdens een workshop van Cornelie hebben uitgeprobeerd. Jennifer McGuire laat in dit filmpje precies zien hoe je dit doet.
https://www.youtube.com/watch?v=jrQCLLQn9JM&feature=share
De sneeuwster op het label heb ik gemaakt met een die-namics van MFT, de Layered Snowflakes. Die is zó gaaf en biedt zoveel mogelijkheden! Tekststempel is een "oudje" van Lawn Fawn.


Bij deze kaarten heb ik twee rechthoeken gestanst, één uit wit cardstock en één uit een blauwe GelliPlate afdruk. Beide rechthoeken heb ik schuin doormidden gesneden met behulp van een stitched border die-namics van MFT. Weer een paar mooie kerststerren erop en een grote tekst (daar hou ik toch zo van) van Concord & 9th. Paar blingetjes erop, klaar. Ik vind ze gaaf!  


Een detail van de kerstster. De achtergrond heb ik gemaakt met noppenfolie, spijkerstof en een die-namics van MFT die ik uit foam heb gesneden. Als je de deze dan op een stukje stevig karton plakt, kan je er mee stempelen. Zo kan je je dies ook op een andere manier gebruiken. Leuk!


Beide teksten heb ik afgewerkt met embossing poeder, de onderste is van NUVO en heeft ook nog een glittertje.


De laatste twee kaarten vind ik echt de leukste die ik tot nu toe heb gemaakt. Ik ben weer gestart met een achtergrond in blauwtinten en ben toen aan de slag gegaan met stencils en stempels en heb op die manier een soort collage gemaakt. Ik had een aantal GelliPlate afdrukken gemaakt op een soort bakpapier (Ersatz papier). Uit een blauwe afdruk heb ik sterren gestanst en die met gel medium op de achtergrond geplakt. Toen het droog was heb ik de sterren met een witte Posca marker omtrokken. 


Bij de kaart hieronder heb ik vierkantjes uit een rode afdruk gestanst en daarmee hetzelfde gedaan als met de sterren. Die Posca markers werken trouwens geweldig, ik ben er zeer tevreden over. De plaatjes heb ik van Pinterest geplukt en gewoon uitgeprint en op een restje van een blauwe afdruk geplakt. Leuk hè?


Dat was deel 2. Maar ik ben er nog niet hoor, heb nog een paar kaarten over. To be continued.... ;-))

Fijne dag!

Groetjes,
Miranda

* Nog even een klein reclamepraatje ;-)) Een aantal linkjes sturen je naar de website van het betreffende merk. Deze artikelen heb ik momenteel dus niet op voorraad, maar kan ik natuurlijk altijd voor je bestellen als je dat zou willen.10 opmerkingen:

 1. Heel heel heel erg gaaf!! Wat ben jij lekker op dreef en de een na de andere mooie kaart floept er bij je uit. Prachtig wat een serie!
  Lekker bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie kaarten. Il hou ook zo van blauw. Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste kaarten zijn lekker fris en shiney. Mooi met de blauwe kleur en de leuke speelse tekst. Je laatste kaarten zijn weer heel anders, ik vind ze gaaf! Je hebt heerlijk zitten mixen en kliederen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn gaaf, Miranda.
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, wat een geweldige kaarten, mooi met de blauwe kleuren, nog even en je gaat zelf een workshop geven??
  en dan het embossen met een snijmal, ook zo gaaf, helaas kan ik deze techniek niet met mijn E-bosser voor elkaar krijgen.
  groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel gave kaarten, toffe kleuren en mooie mix van materialen!
  grt.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WoW, prachtig Miranda, mijn complimenten zeg! Stansen uit foam snijden ken ik, en doe dit ook wel ( te weinig) maar spijkerkstof gebruiken , wat een idee en mooie effect geeft dit. Dank je wel voor het tonen van je prachtige kaarten. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi!! Ik houd ook erg van blauw en vind ze allemaal erg geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker bezig Miranda! Volgens mij zit jij helemaal in de gelli-flow! Ik houd ook van blauw dus vind ze prachtig! Bedankt weer voor de inspiratie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze zijn geweldig, Miranda, prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen