woensdag 13 december 2017

Miranda goes Mixed Media (deel 3)

Hoi,

Deel 3 alweer van mijn Mixed Media Kerstkaarten Marathon. Niet te geloven dat ik dit jaar zoveel Kerstkaarten heb gemaakt. Tot nu toe gingen er elke keer toch weer kant en klare kaarten de deur uit, en dan ook alleen maar omdat mijn dochter aanbood om het "even te regelen" haha. Maar dit jaar gaat het anders.


Er staan zoveel leuke Kerstplaatjes op Pinterest. Die hierboven, met de drie kaboutertjes, vind ik echt zo schattig en ik heb hem dan ook een aantal keren uitgeprint. Op de basiskaart heb ik een rechthoek geplakt, die ik uit een GelliPlate afdruk heb gesneden. Het streepmotief op de afdruk heb ik gemaakt door ribbelkarton op de verf te leggen en zachtjes aan te drukken. Daarna een label gesneden uit een andere afdruk, waar je duidelijk kan zien dat ik met noppenfolie in de weer ben geweest. Op het label heb ik met een sterrenstencil gouden sterren aangebracht. Kerstboomstempel op de achtergrond en daarna de kaboutertjes met Gel Medium opgeplakt. Strikje aan het label en een stikrandje getekend op zowel het label als de basiskaart.


Nog een kaart met de kaboutertjes. Weer met de streepjesachtergrond. De gele sterren heb ik gemaakt met een stencil en gele acrylverf. De grotere sterren heb ik uit een afdruk gesneden, opgeplakt met Gel Medium en omtrokken met een witte Posca marker. Op de voorgrond, waar de kaboutertjes staan, heb ik nog wat Cosmic Shimmer Sparkle Paste aangebracht, maar dat zie je helaas niet op de foto. Blingetjes op de kerstboom, klaar!

 

Voor deze kaart heb ik een stans van Reverse Confetti gebruikt als embossingmal. Dat heb ik gedaan met de techniek, die ik in mijn blogpost van afgelopen zaterdag heb beschreven. Alle drie de kerstboompjes zijn uit een GelliPlate afdruk gesneden. De achtergrond heb ik bewerkt met stencils en een tekststempel. De sterren komen weer uit een afdruk en heb ik omtrokken met een zwarte Posca Marker. En ik heb een kader getekend met een witte Posca Marker. Natuurlijk heb ik weer blingetjes opgeplakt om het af te maken, want wat is Kerstmis zonder bling?


Klassieke Kerstkaarten zijn ook altijd mooi. De plaatjes op de labels heb ik weer van Pinterest gehaald. Er zijn echt heel veel leuke Christmas printables te vinden op Pinterest. De "Warme Kerstgroetjes" komen uit een stempelset van EveryDee en heb ik met goud geëmbosst. De achtergrond heb ik gemaakt door een stukje keukenrol op de verf te leggen en licht aan te drukken. Geeft een grappig effect. De Layered Snowflakes maken het af.


Nou nog eentje dan, of eigenlijk twee hihi. Cirkels gesneden uit afdrukken en die op een vierkante kaart geplaakt. Op de ene kaart Layered Snowflakes geplakt en op de andere sterretjes. Prettig Kerstfeest is weer van EveryDee en heb ik op beide kaarten verhoogd opgeplakt. En tenslotte....bling!

Dat was het! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn eerste Mixed Media pogingen te zien. Ik ga natuurlijk gewoon door, want ik vind het helemaal geweldig. Dus jullie zien vast wel weer wat voorbij komen.

Fijne dag!

Groetjes,
Miranda


7 opmerkingen:

 1. Zo veel moois te zien. Prachtige kaarten ! En inderdaad leuk kaboutertrio! Groetjes, Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij gaat lekker zeg!! Fantastisch!!! Wat zijn ze leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, wat ben jij lekker op dreef! Ik heb dit jaar nauwelijks kerstkaarten gemaakt... Wat leuk ook dat je zoveel verschillende technieken en kleuren en spullen hebt gebruikt! You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een bjoeties weer!! de kaboutertjes zijn inderdaad om op te vreten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, leuk hè, om mee bezig te zijn! Ik heb ook wat mixed media kaartjes gemaakt, heel bescheiden, maar tof om te doen. Jou kaarten zijn allemaal geweldig hier!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen