donderdag 1 maart 2018

Distress en Oxide inkt

Hé hallo, leuk dat je er weer bent op DEEday!
Iets later als jullie normaal gewend zijn, maar door het vele werken was ik er nog niet aan toe gekomen iets voor te bereiden, maar vandaag wel. Heerlijk een dag vrij, brrr...koud buiten, dus ik ben lekker m'n hoek in gekropen, lekker even relaxen.


Omdat ik deze post wilde maken over het opbergen van je blend sponsjes wilde ik ook nog een kaartje maken. Voor deze kaart m'n Oxide inkt gebruikt. Ik heb nog maar 5 kleuren want in het begin zag ik er niet zoveel in, maar ik heb mijn manier gevonden ;-))
Op Kraft gesponst en de kleuren dekken en mengen geweldig!! Ik ben dus echt verkocht en wil meer haha!

Voor mijn sponsjes had ik wel een op zich goeie manier gevonden om deze op te bergen, op een groot 30 x 30 vel, maar dit vond ik wel wat lastig opbergen.Totdat ik op Pinterest een super mooie oplossing vond! Dus deze wil ik met jullie delen.

In dat bericht lieten ze de opbergmethode in een klein mapje zien. Wat een goed idee!!


Simple Stories heeft allemaal van die super leuke kleine mapjes, deze had ik nog staan en kon ik hier dus mooi voor gebruiken. De afbeeldingen die je kunt downloaden, van de kleuren inkt, zijn van een ander merk, maar het vb. heb ik wel genomen, maar ik heb alle kleuren zelf gestempeld. Kan ook!


Op deze manier krijg je dan alle kleuren die je hebt en de kleurnamen schrijf ik er zelf onder. Laat ruimte over voor eventuele nieuwe kleuren. Stop de velletjeas in insteek mapjes. Op de mapjes plak je klittenband rondjes en zo kun je de sponsjes bij de juiste kleur bewaren. 


Uiteindelijk een mapje vol sponsjes, op kleur en door de insteek mapjes blijft alles schoon, want de inkt kun je er zo weer vanaf vegen. Dit heb ik voor zowel mijn Distress inkt kleuren als mijn Oxide inkt kleuren gedaan.


Ik dacht misschien vinden jullie dit ook een makkelijke manier om zo je sponsjes te bewaren, vandaar dit blogbericht ;-)


Laatste daagjes kou dan gaat het weer veranderen. Jammer? Of zijn jullie er juist wel blij mee?

Gezellig dag in ieder geval verder en bedankt voor het langskomen!

Groetjes Cornelie

5 opmerkingen:

 1. Handig die map voor de blendingtools!!
  Gaaf kaartje ook zo!
  Het weer mag van mij welnomslaan en wat warmer worden hoor! Brrrr!
  AL is het wel heerlijk knutsel weer, kachel aan, kop koffie... heerlijk. Zolang ik maar lekker binnen kan zitten 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee! En je kaartje vind ik geweldig 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk kaartje heb je gemaakt met die strepen en dan nog één erover. Het idee van het opbergen heb ik pas ook uitgevoerd. Alleen heb ik het op A4 formaat gedaan. Het werkt echt heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een beauty van een kaart Cornelie! Ik houd hier van!!!! Wat betreft de sponsjes is mijn grootste irritatie dat ik altijd vieze vingers krijg bij het verwisselen van de sponsjes op mij distress tool. Die vieze vingers belanden dan weer op mijn (meestal witte!) kaartje... zucht. Ik wil nu voor iedere kleurgroep een tool aanschaffen. Maar hoe ga ik die opbergen? Tips??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super tof gemaakt! Echt gaaf met die kleuren, daar wordt een mens vrolijk van! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen