donderdag 12 april 2018

Distress Oxide Inkt 3 -> meets Pencils!

Hé hallo, gezellig dat je weer even langskomt op DEEday!

Deel 3 heb ik voor jullie met Oxide inkt. Ik wilde graag proberen om een achtergrond te maken en dan met kleurpotloden te werken.


Als eerste maakte ik een achtergrond met de bladeren stencil. Ik wilde in het midden ruimte overlaten om daar bloemen te stempelen.
Wat ook leuk is, ik heb de Oxide inkt gecombineerd met de stempel inkt van Versa Magic.
Nadine zei dat een keer terloops dat dat ook inkt op Chalk basis is...
Dus dacht ik, Eureka!, dat ga ik uitproberen en het werkt prima!! Nu zal de Oxide vast een andere samenstelling hebben, en werking ook, maar ik vond het resultaat en combi top!


De lichte kleur is van Ranger, de Oxide inkt Twisted Citron en daaroverheen heb ik van Versa Magic de kleuren Tea Leaves en Hint of Pesto gebruikt. Ik ben blij met het resultaat en dit biedt weer perspectief! Daar hou ik van ;-)) 


Bloemen heb ik gestempeld met Archival Inkt, ook van Ranger, zodat het mooi zou dekken. Ingekleurd met Prisma Kleurpotloden en dat dekt prima!

Toen bedacht ik nog wat anders...


Op dit stukje heb ik eerst gesponst met Oxide Broken China en Peacock Feathers. Daarna met de Prisma's extra kleur en details eroverheen gekleurd/getekend.
Om wat meer het effect van water en/of golven te krijgen heb ik ook nog met de Signo uni ball witte pen wat getekend en met de Sharpie heb ik wat meer vlekken gemaakt en deze met m'n vinger wat uitgesmeerd. Dit idee had ik van Sandy Alnock. Bij haar was het zand, maar bij mij werd het schuim van de zee ;-)
Ook nog Nuvo Pearlmaker in 2 kleuren en her en der een paar strass steentjes om druppeltjes te maken.

Deze kaart heb ik inmiddels verder uitgewerkt, maar deze plaats ik 28 april op mijn eigen blog.
Al met al leuk om weer uit te proberen, en ik vind de combi erg leuk. Ben benieuwd wat jullie er van vinden?

Gezellig dat je weer langs kwam, fijne dag!

Groetjes Cornelie


5 opmerkingen:

 1. WoW schitterend, om te onthouden. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi bloemenkaartje, Cornelie! En die achtergrond met het zeeschuim, schitterend!
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je kaarten prachtig Cornelie, vooral de eerste.Maar ik zou eerst een workshop bij je moeten volgen met alles wat je erop gebruikt hebt hahaha. wat zijn er een nieuwe dingen op de markt. Klinkt goed die oxide inkt, nog nooit gebruikt.
  Groetjes, Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is weer eens wat anders. Mooi! Ik heb een paar oxide inktjes en ik ontdek langzaam wat je er allemaal mee kunt doen. Ik ben erg benieuwd wat je uiteindelijk met de tweede gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat gaaf weer! Jij bent ook echt een kei in het verzinnen van nieuwe techniekjes. De golf is ook prachtig!! Je zou er zo een zeemeermin in laten zwemmen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen