donderdag 16 november 2017

Workshop embossen 2!

Hé hallo, 

leuk dat je weer langskomt op DEEday!
Afgelopen zaterdag heb ik een workshop embossen 2 gegeven. Geen vervolg, maar nog meer ideetjes   om je embossingmallen uit het stof te halen én te gebruiken, want ze zijn te leuk en te veelzijdig om ze te laten liggen!
Heb je de eerste workshop gemist? Hier een bericht met de voorbeelden uit de workshop embossen 1.


Voor deze workshop had ik 3 voorbeelden gemaakt. Kaart nummer 1 een verhuiskaart, waarbij je een gedeelte van de embossingmal uitknipt. Ook leuk ;-)
Kaart nummer twee heb ik schaamteloos gelift van Jennifer Mc. Guire. Embossen met snijmallen. Klik hier voor een filmpje. Niet makkelijk, wel weer erg leuk!
Kaart nummer 3 heb ik delen uit de embossing mal gesneden en daar dessinpapier achter geplakt. Biedt ook weer mogelijkheden!

Hieronder nog twee van de technieken op een andere manier uitgewerkt;


Een andere mal, maar ook deze was geschikt om er delen uit te snijden. Door de print moest ik aan deze stempel denken en die heb ik gekleurd met Prisma Color potloden.
Stukje kurk aan de onderkant, blijft leuk materiaal om te gebruiken.
De banner met tekst paste mooi op deze plek. En klaar was het geboorte kaartje!De techniek met de snijmallen vind ik tè leuk en wilde daar ook graag nog een kaart mee maken met eigen inbreng! Hiervoor heb ik de gave stans van Concord & 9th gebruikt om de kerstbal te snijden. De sneeuwster is van My Favorite Things (jaartje of twee geleden), deze dus geëmbosst.
Het papier is alweer een oudje, dit in het kader van #useyourstuff!
Eigenlijk past heel deze workshop wel in dat kader, want ik denk zomaar dat veel van jullie wel embossingmallen hebben, maar dat ook veel van jullie deze maar weinig gebruiken.
Hier en in het bericht van workshop embossen 1 voldoende voorbeelden om daar eens verandering in te brengen ;-)

Ik zou zeggen emboss er op los!

Fijne dag verder, 

Groetjes Cornelie

5 opmerkingen:

 1. Oh oh oh Cornelie, wat is die Kerstkaart gaaf! Prachtig vind ik hem. En die met het girafje is ook superleuk, maar die had ik stiekem natuurlijk al gezien. Je brengt me echt op iDEEtjes hoor ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke ideeen weer, en gave karten, ik ben nog eens bezig geweest met snijmallen om te embossen, maar het lukt niet, waarschijnlijk ligt het aan de machine die ik heb.....?
  maar ik ben een doorzetter het gaat me lukken ;)
  groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd een leuk effect embossen, ik houd er van. Alleen al omdat niet-knutselaars bewonderend over het papier strijken en denken.. "hoe doet ze dat?" ha ha. Je voorbeelden zijn geweldig, zeer inspirerend weer!!

  BeantwoordenVerwijderen